Home °

Oamenii din Sfânta Irina

Oamenii din Sfânta Irina

Fundația Sfânta Irina, inițial denumită Fundația Naturalia, și-a pornit activitatea în anul 1998, la inițiativa familiei de medici creștini Chirilă, a căror membrii fondatori sunt:

  • Chirilă Pavel, medic primar, doctor în științe medicale și profesor universitar – director executiv și membru fondator;
  • Popescu (Chirilă) Ema Mădălina, medic specialist, doctor în șt.medicale – președintele fundației, și membru fondator;
  • Chirilă Lavinia, medic specialist – membru fondator;
  • Chrilă Maria, medic specialist, cercetător gr. I – membru fondator.

În prezent în cadrul fundației lucrează un număr de aproximativ 37 de angajați, având diverse specializări: medic, asistenți medicali, asistenți sociali, infirmieri, psihologi, sociologi, economisti, ingineri, etc.

 Prof. Dr. Pavel Chirilă

“Dogma, morala şi trăirea ortodoxă ne învaţă ca în fiecare om exista o scânteie divină, chipul lui Dumnezeu în el, adică şansa supremă şi unică de vindecare a fiecărui suflet. Îngrijirea bolnavilor gravi m-a învăţat să descopăr chipul lui Dumnezeu în om şi să intuiesc mai ușor pregătirea pentru veșnicie.”

Director Fundația Sfânta Irina

 Cristina Popa

,,Pentru noi fiecare clipă contează!

Credem în demnitatea persoanei umane și în dreptul fiecăruia de a trăi frumos fiecare moment. Dincolo de cifre și statistici, atât persoanele cu boli limitative de viață, cât și apropiații acestora sunt oameni ce își poartă cu mult curaj suferința. Prin îngrijirea oferită vrem să le ușurăm calea și să le amintim că nu sunt singuri în lupta pe care o duc.”

Manager Fundatia Sfânta Irina (2013 – 2016)

 Lect. Univ. Dr. Andreea Bandoiu

“Am avut şansa să-mi descopăr devreme vocaţia, lângă patul omului în suferinţă. A fost cea mai impresionanta provocare a vieţii mele să văd omul în cele mai dramatice momente şi să mă înfior în faţa tainei ce o ascunde sufletul uman. Nu am cum să mai dau înapoi; trecutul mă obligă, prezentul mă antrenează, viitorul mă provoacă… este atât de frumoasă viaţa mea slujind omului în suferinţă că simt cum Hristos mi-a dat să gust din taine nespuse, nevăzute, dar recunoscute de cei ce s-au întâlnit măcar odată cu El.”

Director Centrul de Îngrijiri Paliative Sfânta Irina (2006-2013)

Eugenia Butoi

Asistent șef Centrul de Îngrijiri Paliative Sfânta Irina

Copyright © 2011 Fundatia Sfanta Irina. All rights reserved.